(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
stracciatela dort
Potřebné ingredience
Piškot: 3 vejce, 60 g krystaového cukru, 60 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 20 g kakaa, 2 lžíce oleje Krém: 500 ml bílého jogurtu Hollandia (nebo nějaký jiný, ale hustý), 2 vanilkové cukry, 400–500 ml šlehačky, 2 ztužovače,: 100 g hořké čokolády, 100 g Margot čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena od dr. Oetkera. Ozdoba: cokoliv
Postup přípravy
Dortík podle Rita V. (Jorica) ID 23781 - naprosto úžasný
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme,mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy vel. 24cm a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 10 minut - nutné hlídat, peče se to dost rychle. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem, pro děti jsem pokapala šťávou.
Dáme do lednice alespoň přes noc vychladit.
*** POZOR: nezapomeňte na čokoládu margot, bez ní to není ono, měla jsem tu čest si to vyzkoušet. Nedala jsem jí tam, protože jsem jí zapomněla koupit a chuť byla naprosto jiná. Takže jsem v devět večer uháněla na bezínku a za 21,-Kč kupovala čokoládu. ***
*** Čokoládové kamínky na tomto dortu tečou!!! ***
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme,mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy vel. 24cm a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 10 minut - nutné hlídat, peče se to dost rychle. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem, pro děti jsem pokapala šťávou.
Dáme do lednice alespoň přes noc vychladit.
*** POZOR: nezapomeňte na čokoládu margot, bez ní to není ono, měla jsem tu čest si to vyzkoušet. Nedala jsem jí tam, protože jsem jí zapomněla koupit a chuť byla naprosto jiná. Takže jsem v devět večer uháněla na bezínku a za 21,-Kč kupovala čokoládu. ***
*** Čokoládové kamínky na tomto dortu tečou!!! ***
***
***
***
***
***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kleis1
(upraveno)
7. 11. 2010, 20:11
tak ten určitě vyzkouším, už se mi sbíhají sliny
luciee27
(upraveno)
5. 7. 2010, 8:37